Tak der angin.. Tak der citer tetiba dah bersalin yerp... Hehehe... Biarlah rahsia gittew. Saja jer nak buat kejutan. Tapi baby ni la...

Leap Year Baby | Alhamdulillah... Dah Bersalin!!

/
40 Comments


Tak der angin.. Tak der citer tetiba dah bersalin yerp... Hehehe... Biarlah rahsia gittew. Saja jer nak buat kejutan. Tapi baby ni lagi lah buat kejutan kat ibu abah dia. Dah lah kluar tahun. Dalam keta plak tu..ppffttt...

Alhamdulillah... Urusan bersalin dipermudahkan olehNYA. Citer bersalin kali ni agak Epic dan istimewa. Tak sempat masuk labour room pon sebab baby dah tak menyempat nak kluar. Kalau Qhalif dulu sampai spital dah bukak 6 cm. Kali ni plak dah full dilate dalam keta.

Maka bersalin lah dalam keta dengan bantuan midwive dan nurse. Nasib tak terbesalin kat umah. Memang aku jenis mudah bersalin gamaknya.

Kronologi bersalin tu nanti aku citer. Tips mudah bersalin pon nanti aku sharing. Both ibu dan anak sihat. Berpantang pon sendirian berhad jer.
Ok lah. Nampaknya aktiviti blogging stop buat sementara. Bergantung pada masa. Hurrmmmm... Macam tak caya jer anak dah 4  .

Note: Sedap betul bau baby kan 



You may also like

40 comments:

  1. alhamdulilah..tahniah..tahniah..selamat berpantang yer

    ReplyDelete
  2. Alhmdulillah.. specialnya baby lahir 29/2.. empat tahun sekali lah nmpknya celebrate birthday..hehe

    ReplyDelete
  3. yeaa tahniah.. selamat berpantang nanti share mudah bersalin yer

    ReplyDelete
  4. tahniah fiza.
    selamat berpantang, rest2..jgn ngadap blog jer..

    ReplyDelete
  5. Tahniah tahniah tahniah #makanakempat

    ReplyDelete
  6. Again, tahniah fiza. tak sabar nk baca cite tu. Bau baby memang sedap. tu yg buat tak serik2 bersalin. haha

    ReplyDelete
  7. lahaiii...syoknyaaa senang bersalin...suka suka suka...kalo cenggini kan harusla ko menambah umat lagi tahun depan nok...okey aje tu..kirim cium baby...muahhhhhhh

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah..tahniah fiza..memang kejutan betul ni..

    ReplyDelete
  9. pandai akak simpan rahsia hehe

    ReplyDelete
  10. kak!! jelous nyaa... hihihih! baby lahir tahun lompat yee ramai la geng iman.. qahirah sorang je la girl. anyway congratssss!!

    ReplyDelete
  11. hehehehe..nk tau kenapa boleh terbersalin dalam kereta tu..hehee

    ReplyDelete
  12. tahniah fiza!! pandai tau simpan rahsia baby no4 ni. patutla masa tgk pic u ngan kawan2 kat fb latest picture tak silap, nampak lain macam je badan tu naknak tang perut. tp idak la nak komen takut kang bila kita tanya pregnant ke idak ke kot gemuk ke hehehehe.. selamat berpantang okay.

    ReplyDelete
  13. Bestnyer dapat cium bau baby, apapun tahniah fiza,tak sabar nak tengok baby baru

    ReplyDelete
  14. Hahahaha...memang terror awak rahsiakan pregnancy ni...macam retis....

    kereta awak tu, kalau dijual kat cina yg percaya " ong kereta org bersalin dalamnya", mmg laku wooooo

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah..
    kejutan gitewww.. takpela, terpulang pd memasing kan hehe..
    apapun, moga selamat urusan berpantang tu ye.. :)
    seronoknya ada baby baru!

    ReplyDelete
  16. Tahniah ye sis Fiza..Dah sama dah jumlah anak kita. Hehehehe.

    ReplyDelete
  17. babe, selamat berpantang! Doakan aku pula ya, berdebar-debar je ni

    ReplyDelete
  18. Tahniah fiza!! Alaa nak prgnant gak la.... Dah rindu bau baby gak..hehe

    ReplyDelete
  19. Tahniah fiza!! Alaa nak prgnant gak la.... Dah rindu bau baby gak..hehe

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah and tahniah :)
    tak sabar nak tunggu story mory dgn detail :)

    ReplyDelete
  21. Laaa! Dalam diam rupanya dia menambah ahli keluarga!

    Apa-apa pun, tahniahlah ya Fiza! Baby boy lagi. So, maintained princesslah si Qahirah ya!

    Selamat melalui tempoh berpantang!

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah...aku tumpang hepi...
    selamat berpantang dear..

    ReplyDelete
  23. Ya Allah. tahniah kak
    selamat berpantang..
    pat tahun skalli la sambut ulangtahun nya ye..

    tahniah (",)

    ReplyDelete
  24. Tahniah ye FS.....senyap senyap ko buat kerja ye FS haha......
    Masyaallah senang betul keluarnya, rezeki tu namanya. Sapa nama?

    ReplyDelete
  25. Asslmkm kak fiza.. Terkejuy jgk akk dpt bby. Hihi..
    Selamat berpantang. :)

    ReplyDelete
  26. Tak sabar nak tunggu cerita penuh :)

    ReplyDelete
  27. tahniah!
    seronoknya dapat baby lagi.
    murah rezki dimudah kan bersalin

    ReplyDelete
  28. Wah, mudahnyer bersalin.
    Alhamdulillah dan tahniah ye :)

    Nanti jemput join myliferia giveaway tau :D

    ReplyDelete
  29. RIndu bau baby. Fiza, mudah betul bersalin. Syukur alhamdulillah, itu juga rezeki Allah beri.

    ReplyDelete
  30. ishh tak sabar ni.. cecepat update tau... 4 tahun sekali le sambut besday nampaknya

    ReplyDelete
  31. hah??? mcm x percayaaa... tahniah Fiza~
    selamat berpantang.

    x sabar nak baca pengalaman bersalin Fiza.
    citer cepat2 k~ hahahaha

    ReplyDelete
  32. Alhamdulillah tahniah... maaaf lambat ucap sbb jarang berblog betul2 buat masa ni. Syukurlah... tahniah buat Fiza dan suami serta seluruh keluarga... :)

    ReplyDelete
  33. tahniah kak fiza.... memang mudah sangatlah tu bersalinnya.

    ReplyDelete
  34. ish ish memang ler sedap!
    bau syorga tuh...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...